Burun Estetiği

  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 8 yıl 7 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #6252
    Anonim
    Ziyaretçi

    Estetik Burun Ameliyatı (Rinoplasti )
    Estetik burun ameliyatı (rinoplasti) burunun hem daha sağlıklı nefes alabilen hem de yüzün ile daha uyumlu hale getirilmesini sağlayan bir işlemdir. Rinoplasti halen tüm estetik cerrahi ameliyatları içerisinde en fazla yapılan ameliyattır.

    Burnun Yüzdeki Önemi Nedir ?
    Burun, yüzün tam ortasında ve dikey uzanımı ile yüzün aksını belirleme görevini üstlenmiştir. İnsanlar arası iletişim çoğu zaman gözgöze temas ile olmaktadır. Burunun gözler ile yakın komşuluğu, asimetrik ya da uyumsuz bir burunun dikkat çekici olmasına, bakışların buruna kaymasına neden olmaktadır. En azından burununda şekilsel bozukluğu olan bir kişide; karşısındaki kişinin sürekli kendi burnuna baktığı hissine yol açar.

    İdeal Burun Nasıl Tarif Edilir ?
    ‘İdeal bir burnun eni 3 cm, genişliği2.5 cm ve yüksekliği 5 cm dir’ gibi bir tanımlama asla yapılamaz. Çünkü ideal burunu belirleyen şey boyutları değil, yüz ve yüzün diğer öğeleri ile olan oranıdır. Bu noktadan hareketle, burunun uzunluğu, genişliği, yüksekliği, alınla yaptığı açı ve üst dudakla yaptığı açı gibi değerler her iki cins için oransal olarak tanımlanmıştır. Örneğin; Burnun uzunluğu, yüzü üç eşit parçaya, genişliği ise 5 eşit parçaya bölmelidir. Üst dudakla burun tabanının yaptığı açı (rotasyon); kadınlarda 95-100 derece, erkeklerde 90-95 derece olmalıdır. Burun ucunun orta yüzden mesafesi ise (projeksiyon); kaş ile üst dudak arası mesafenin üçte birini geçmemelidir vs.

    Estetik Burun Ameliyatı Nasıl Planlanır ?
    Bu ameliyatlarda burun üzerinde temel olarak 3 şekilde değişim planlanabilir. Ya burundan doku çıkarılır ve bir miktar küçültülür; ya buruna doku eklenir ve bir miktar büyütülür; ya da hacimsel değişiklik yapılmaz ancak şekli değiştirilir.
    Burun estetiğinde mevcut problemin belirlenmesi ve yapılacak işlemler, hasta ve hekimin birlikte karar vermesi gereken konulardır. Hastanın aynaya bakarken gördüğü ile hekimin hastaya baktığında gördüğü sorun bire bir örtüşüyorsa, ameliyat sonucunun hastayı tatmin etmesi beklenebilir. Bu aşamada, ön ve yan profil fotoğraflarıyla bilgisayar ortamında yapılan simülasyonlar, sağlıklı değerlendirmeler yapılmasına yardımcı olur.

    Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır ?
    Rinoplasti, ehil ve deneyimli ellerde çok iyi sonuçlanan bir ameliyattır. Bu ameliyat sırasında hastanın nefes almasını engelleyen problemler de giderilebilir. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık1.5 saat sürer. Ameliyat ve sonrası iyileşme sürecinde ağrı neredeyse hiç olmaz. Ancak oluşacak ödem ve morlukların derecesi kişiden kişiye değişir. Ameliyat sırasında burun içerisine kendinden hava kanalları olan silikon kalıplar (internal splint) yerleştirilir. Hasta bu kalıpların varlığını ancak parmağını burnundan içeri sokarsa fark edebilir. Hastanede bir gün kalınması yeterlidir. Taburcu olduktan sonra 7. günde burun ateli değiştirilir ve 14. gündeise tamamen çıkarılır.

    Burun Estetiği Sonrasında İyileşme Süreci Nasıldır ?
    – Burun çevresi morluk ve ödemler birkaç gün içerisinde tamamen kaybolur.
    – İlk 2 hafta da burun atel ile muhafaza altındadır.
    – 3. haftanın sonunda burundaki şişlik büyük oranda azalmıştır. Dolayısıyla çevredeki insanların dikkatini çekmeyecek kadar iyileşme sağlanmıştır.
    – İlk 3 ay sonunda burun yeni şekline %90-95 oranında kavuşur.
    – Geri kalan %5 takip eden 3 ay içerisinde son halini alır ve bu genellikle burun ucudur.

    Burun ameliyatları sonrasında en kritik zaman ilk 3 aydır. Bu süre içerisinde hastaların gözlük kullanmamaları, darbe almamaları ve sigara içmemeleri önemle tavsiye edilir.

    Burun Estetiğinde Sigara Kullanımının Önemi Nedir ?
    Burun estetiğinde aslen burun kemik ve kıkırdak yapıları üzerinde işlem yapılır. burnu örten cilde bir işlem yapılmaz. Bu nedenle; hem değişiklik yapılan kıkırdak iskeletin şeklen bozulmadan iyileşmesi hem de burnu örten derinin zaman içerisinde alttaki kemik ve kıkırdak kalıba tam olarak oturması son derece önemlidir. Sigara, içerisindeki çok sayıda toksik madde nedeniyle birç ok olumsuz etkilerde bulunur.
    1- Aşırı sarklaşma nedeniyle kıkırdak iskelette şeklen bozulma meydana gelir
    2- Burnu dıştan örten derinin düzgün şekillenmesi ve alttaki kemik-kıkırdak iskelete tam olarak oturması önlenir.
    3- Burun içini saran mukozalarda ödemin süresi uzar.

    http://www.drtamersakrak.com/burun-estetigi.html

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.