- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 8 yıl 4 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
9 Haziran 2016: 23:43 #6343AnonimZiyaretçi
Eskiden (hatta şimdi de) her mutfakta el yazması birer defter olurdu. Annelerin mutfağın prenseslerinin kıymetlisidir. Özellikle misafir geleceği zaman ya da ramazan aylarında en fazla başvurulurdu bunlara. O defterlerde anne tarafından alınan ve üzerine anne dokunuşu verilerek geliştirilen tarifler yer alırdı.
Yemek tarifleri bir kadının denemekten keyif aldığı yapıp övgüler aldığı tariflerdir ve çeşitliliği de akıl alamayacak kadar çoktur. Belli başlı tarifler olduğu gibi onlardan türetilen de sayısız tarif vardır. Her yörenin her evin her milletin farklı kültür ile yoğurduğu bu tarifleri saymak ya da kategorize etmek çok zordur.
Günde en az üç öğün yemek yediğimiz düşünürsek yemek yapmanın hayatın ne kadar büyük bir kısmını teşkil ettiğini tahmin edebiliriz. Bu sebeple de işte yemek tarifleri almak yeni tarifler denemek ihtiyacı doğmuştur her gün aynı yemek yenemez çünkü.
Her gün yaptığınız kahvaltıyı düşünün sadece peynir zeytin midir yediğiniz elbette ki Allah muhtaç etmesin gerekirse sadece kuru ekmekle de yaşamamız gerekebilir. Ama zeytini bile soslu tariflerle süsleriz. Yumurtanın bin bir türlü tarifi vardır. Düşünün ki sadece bir omleti bile öyle çok çeşitlendirebiliriz ki. Bir gün dereotu ekleriz ertesi gün ekmekte pişiririz.
Yemek yapmak da yemek de bir kadın için en önemli en keyifli iştir bunu da yemek tarifleri ile her geçen gün zenginleştirmek kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Sıcak yemekler soğuk yemekler tatlılar tuzlular her geçen gün öğrendikçe daha keyifle yaptığımız en önemli sanat. Bu sanatı geliştirmek için gazeteden komşudan internetten ve tabi ki annelerimizden yemek tarifleri alırız keyifle dendiğimiz bu tarifler bazen tutar bazen de tutmaz ve hatta tutmayan tariflerden de yeni tarifler ortaya çıkar çoğu zaman.
Deneyip tutturduğumuz ve kendi damak tadımıza göre şekil verdiğimiz bu tarifler işte o kıymetli defterlere not edilir. Tabi ki artık yemek siteleri yemek blogları var denenen tarifler resim ya da video ile zenginleştirilip okuyucunun yaralanmasına sunulur. Bu sayede yemek tarifleri zenginleşir.
Eskiden genelde saklanan bu tarifler artık internet sayesinde tam tersine döndü. Hanımlar daha iyi tarif çıkarıp ayrıntısı ile paylaşarak vloglarina ya da hangi sosyal medya aracını kullanıyorlarsa tarif paylaşımı için ona gerekli püf noktaları ile ayrıntılı olarak anlatıp koyuyorlar. Bizim için çok kıymetli o tarifler le birçok aile yeni tatlar deniyor.
Bir kadın için belki en büyük mutluluk yaptığı yemeğin beğenilmesi bi amaçla da yemek tarifleri çok önemli. Doğru şekilde alınmalı ve harika oranlarda malzeme kullanılmalı. Bu iş ciddi ustalık istiyor ama zaten tüm kadınlar göz kararı ve ölçü konusunda yediği bir şeyin aynısını yapma konusunda nerdeyse usta sayılır.
Bir kadın hem yemek ustası hem de gurmedir. Bazen başkaları beğense de kendisi içinde ufak bir hata bulur ve yemek tarifini bir dahaki sefere daha iyi yapar. Annelerimizin pamuk elleri hiç dert görmesin ve bol bol yeni yemek tarifi alıp lezzet şahaneleri ortaya çıkarsınlar. Mutlu yuvalar sağlıklı çocuklar sağlıklı tarifler her şey annenin emeği ve sanat anlayışı ile oluyor.
En önemlisi de belli bir tarifi canımız çektiği zaman yalnız annemizin tarifi ve ona birebir uyan ya da benzeyen tarifi arama çabası. Çünkü yemek tarifleri her ev izin farklı damak tadına göre tercih edilir. Dünyanın en güzel şeyi yemek yemek ve en önemli işi de doğru tarifi çıkarmak sanatı bunun için yemeklerimizi yapan kadınları başımızdan eksik etmesin onların eli dert görmesin.
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.