Dişime Sağlık

• Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 7 yıl 8 ay önce Anonim tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
    Anonim
    Ziyaretçi

ALzD5q.png

20 yaş dişlerim için röntgen çektirmeye gittiğimde 9 adet arayüz çürüğüm olduğunu öğrendim. Dişlerim birbirine çok bitişik olduğundan dişimi fırçalasam da diş aralarımı etkin temizleyemediğim için bu arayüz çürüklerim oluşmuş. Bunun üzerine Diş hekimim bir ağız duşu edinmemi tavsiye ettiğinde Oralinn markasının ağız duşunu satın aldım. İlk kullanımdan itibaren diş ipinin bile ulaşamadığı yerlere ulaştı. Yeni çürüklerim artık yok. Kullanmadığım zamanlarda dişimi fırçalamış olsam bile dişlerimi temizlenmiş hissetmiyordum resmen alışkanlık yapıyor. 

-Dişleriyle çok sıkıntı yaşayan biriyim. Diş eti problemlerim yüzünden dişçiye gittiğimde manuel diş fırçamın, görünen yüzeyleri iyi temizlediğini, diş aralarıma ve dişimin arka yüzeyine hiç ulaşmadığını öğrendim. Tavsiye üzerine otomatik bir diş fırçası edinmeye karar verdim. Oobrush pilli diş fırçası kesinlikle benim için en doğru tercih oldu. Diş temizliğinde benim için yeni bir dönem başladı. Değiştirilebilir bir fırça başlığı daha olmasıyla fiyatını hak ediyor çünkü eşim ile aynı makineyi farklı başlıklar takarak kullabiliyoruz.

-2016 yılında azı dişimin çürümesiyle soluğu dişçi koltuğundan almıştım. Çektiğim acının tarifi yok hala ona eş değer bir acı bulamadım. O günden sonra dişlerime hak ettiği önemi vermeye başladım. İlk olarak otomatik diş fırçası satın alarak işe başladım. OOBRUSH pilli diş fırçasını tercih ettim. Bu fırçayı anlatamam çünkü gerçekten farklı bir teknoloji ile dişlerinizin tüm alanlarını fırçalayabiliyor. Fırçalanmış dişlerime bir  de oralinn ağız duşu kullanmaya başladım. Ağzımın içi inanılmaz bir hissiyatla temizleniyor artık. Bir hevesle aldığım ürünlerdi ama artık vazgeçilmezim oldular.
    -Diş fırçaladıktan sonra diş ipi kullanmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz fakat çoğumuz bu işlemi yapmıyoruz bile. Ne kadar azimle başlasam da devamını düzenli olarak hiç getiremedim. Parmaklarına sararsın kayar, diş aralarına doğru düzgün giremez, diş ipini bir türlü koparamazsın ve garip bir koku yayılır.  Arka diş aralarına ulaşmak ise zaten işkencedir elini bir türlü arkaya sığdıramazsın. Diş ipine muadil bir ürün ararken Oralinn markasının ağız duşunu internette gördüm. Şiddetli bir basınçla su püskürtebilen bu alet ile dişlerimin tüm aralarını artık yıkayabiliyorum. Bir sürüde farklı amaç için kullanılacak uçları var, Kullandıkça çok sevdim. Su tüm boşluklara girdiği için detaylı bir temizlik yapmış oluyorsunuz. Diş ipine muadil hatta daha da iyi bence.
    -Ortodontik tedavim sürecinde diş teline alışmam bir hayli zaman aldı. Eskiden rahatlıkla fırçaladığım dişlerimi eskisi gibi konforlu fırçalamamaya başladım. Ne kadar özensem de eskisinden daha hızlı oluşan diş taşlarımı engelleyemedim. Eskisine nazaran daha iyi temizlik yapmak için çözümler ararken ağız duşu ve ortodoktik uç ikilisini keşfettim. Dişlerim tel kullandığım zamanlardan bile rahat temizlenir oldu. Ağız duşu büyük kolaylık. Basınçlı su temizliğiyle hiç olmadığı kadar artık ferah ve güvende hissediyorum.
    -Ağız duşu süper bir alet bu kadar geç keşfettiğime üzgünüm. İş yerime bile götürebiliyorum. Kullanmaya başladığımdan beri ağız kokusu tamamen yok oldu. İçine gargara koyarak kullandığım zamanlarda oluyor. Oralinn’in siyah çantalı portatif mobil bir ürünü var. Şiddetle tavsiye ederim.
    -Diş tellerim olduğu için aldığım bir ürün oldu ağız duşu. Banyonuza bir tane koyup her gün kullanın derim. Sıkışık ağız yapılarında çürüğü engelliyor. Diş fırçalamakla çok farklı, bildiğiniz tazyikli suyla ağzınızı yıkıyorsunuz.
    -Dil temizliğine yeteri kadar önem verilmediğinde ağızda koku oluşmasına neden oluyor. Dil fırçalarından daha önce almıştım, kullanması bana zor geldi bir de öğüttü beni. Bir de sert kıllarıyla ağzımda deformasyon yarattı. Oralınn ağız duşunun dil temizleme aparatı olduğunu öğrenince hemen edindim. Şuan gayet memnunum. Farklı tipte uçları da var.
    -Otomatik diş fırçası kullandığımdan beri dişlerimde gözle görülür bir beyazlık oluştu. Çok daha detaylı temizliyor. Diş macunumu değil diş fırçamı değiştirdim sadece. OOBRUSH pilli diş fırçası satın aldım. Önceden macun daha önemli sanırdım. Sürekli beyazlatıcı macunlar alırdım. Oysa iş fırçada bitiyormuş.
    -Diş üzerinde oluşan lekeleri temizlemede otomatik diş fırçası en büyük yardımcım oldu. OOBRUSH’ın pilli olan diş fırçasından satın aldım. Dolguya zarar verip vermediği konusunda şüphelerim vardı. Hekimim biraz dikkatle kullanırsam hiçbir zararı olmayacağını söyledi. Kullandığım zamandan itibaren diş taşı sorunum yok oldu.

http://www.disimesaglik.com

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.